Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosilo iz pekača

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 28. 01. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2017 / 14:20
Kosilo iz pekača

Kosilo iz pekača

Kako priročno je, če je štedilnik po kuhanju čist in za to ne potrebujemo par loncev?


Kako priročno je, če je štedilnik po kuhanju čist in za to ne potrebujemo par loncev? No, ni vedno čisto tako, a se tudi da, če spečemo meso s krompirjem, čebulo, česnom in gomoljno zelenjavo v pečici. V tem primeru je prav, da toploto pečice izkoristimo še za kako pecivo. Vrstni red današnje kuhe bo takšen, da bomo najprej spekli pecivo, nato glavno jed. Če želimo še juho, ravno tako izkoristimo pečico. Če kuhamo bučno juho, je najlaže, če kose buč z lupino vred, eno čebulo, neolupljen strok česna ali por najprej premažemo z oljem in spečemo do mehkega. Nato vse skupaj zalijemo z vodo, česen olupimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Le še začinimo in juha je gotova.

Gratinirane mesne kroglice z zeljem

2 skodelici (pol l) zelja, narezanega na krpice
4 žlice masla
1 zvrhana žlica moke
700 g mleka
1 ščepec muškatnega oreščka
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh