Kosilo iz pekača
Kosilo iz pekača
Kako priročno je, če je štedilnik po kuhanju čist in za to ne potrebujemo par loncev?
Kako priročno je, če je štedilnik po kuhanju čist in za to ne potrebujemo par loncev? No, ni vedno čisto tako, a se tudi da, če spečemo meso s krompirjem, čebulo, česnom in gomoljno zelenjavo v pečici. V tem primeru je prav, da toploto pečice izkoristimo še za kako pecivo. Vrstni red današnje kuhe bo takšen, da bomo najprej spekli pecivo, nato glavno jed. Če želimo še juho, ravno tako izkoristimo pečico. Če kuhamo bučno juho, je najlaže, če kose buč z lupino vred, eno čebulo, neolupljen strok česna ali por najprej premažemo z oljem in spečemo do mehkega. Nato vse skupaj zalijemo z vodo, česen olupimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Le še začinimo in juha je gotova.
Gratinirane mesne kroglice z zeljem
2 skodelici (pol l) zelja, narezanega na krpice
4 žlice masla
1 zvrhana žlica moke
700 g mleka
1 ščepec muškatnega oreščka
...