Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje ob svetlih in mehkih zvokih tamburic

Objava: 25. 11. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2017 / 13:46

Praznovanje ob svetlih in mehkih zvokih tamburic

Tradicionalni gala koncert je dvakrat razprodano Gallusovo dvorano Cankarjevega doma ovil v jesensko mehkobo minevajočega leta.

Tradicionalni gala koncert je dvakrat razprodano Gallusovo dvorano Cankarjevega doma ovil v jesensko mehkobo minevajočega leta – obletni koncert je namreč vsakič priložnost za srečanje, zahvalo in utrditev vezi med poslušalci Radia Ognjišče. Tokrat svetlo in prijazno mehko vzdušje so skozi ves koncert prinašali zvoki bisernic, bračev, bugarij, čel, čelovičev in berd. Zasedba izvrstnega tamburaškega orkestra KUD Dobreč iz Dragatuša pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca prav letos slavi 20 let svojega dela.

18 pesmi je v izvedbi solistov, dueta in enega zbora zazvenelo v posebni, morda našim ušesom tudi nevajeni preobleki. Vse stare zimzelene uspešnice so pevci odpeli v slovenščini, kar je tudi svojevrstna posebnost, saj skladbe, kot sta na primer Love me tender, Somebody loves me, običajno poslušamo v izvirniku. Seveda pa ni manjkalo domačih uspešnic, prav poseben sprejem je doživela pesem Lastovka, ki jo Elda Viler, kot je povedala sama, danes poje in doživlja drugače kot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh