Enolončnica – ekonomična jed
Enolončnica – ekonomična jed
Enolončnice so okusne, nasitne, zdrave in ekonomične jedi ter primeren obrok v vseh letnih časih. V jesenskem in zimskem času še posebej. Za gospodinjo so praktične, ker jih hitreje pripravimo, lahko tudi vnaprej. Tako si vsak lahko pogreje ustrezno količino, ko pride iz šole, z dela, poti … Enolončnice lahko tudi pogrejemo naslednji dan, nekatere pa zamrznemo, da so pri roki takrat, ko nimamo časa za pripravo obroka. Za pripravo enolončnic lahko uporabimo presežke živil, ki jih trenutno imamo, in s tem prispevamo k zmanjševanju zavržene hrane. Spomnimo se, da se vsako leto zavrže približno tretjina pridelane hrane. S hrano, ki jo zavržemo, zavržemo tudi delo (čas, znanje) in energijo, ki sta bila vložena v pripravo hrane. Ali imamo pravico do takšnega nespoštljivega odnosa do narave, hrane in ne nazadnje tistih, ki so lačni?
Kaj naj vsebuje enolončnica?
Obvezno zelenjavo, še boljše več vrst zelenjave. Enolončnice lahko pripravimo z mesom (izberimo tisto z...