Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fermentirana jesenska zelenjava

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 14. 10. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2017 / 10:35
Fermentirana jesenska zelenjava

Fermentirana jesenska zelenjava

Prelepo vreme imamo te dni, a za njim prihaja hladni del leta, zato vrtnine iz vrta romajo v prezimovališča.


Prelepo vreme imamo te dni, a za njim prihaja hladni del leta, zato vrtnine iz vrta romajo v prezimovališča. Če imamo znanje, izkušnje, voljo in zadostne količine, kisamo zelje ter repo. Po navdihujočem pripovedovanju številnih vrtičkarjev pa vrtnine naravno kisamo oziroma fermentiramo tudi v kozarcih za vlaganje. Letošnjo jesen je naneslo, da sem se tudi sama bolj ali manj uspešno lotila fermentiranja zelenjave v kozarcih. Lansko zimo sem namreč poskusila fermentirano zelenjavo prijateljice iz Armenije. Z njenim privoljenjem objavljam recepturo njene mame. Tako skladiščena zelenjava je okusna, sveža in hrustljava. Očem pa je skrito, da vsebuje desnosučne mlečnokislinske bakterije, ki ugodno vplivajo na črevesno floro, to je poselitev črevesja s pozitivno delujočimi bakterijami, ki so temelj našega zdravja.

Takole je zapisala:

NARAVNO KISANA MEŠANA...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh