Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živeti brez glutena

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 07. 10. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.10.2017 / 12:05
Živeti brez glutena

Živeti brez glutena

Nekateri ljudje morajo čez noč spremeniti način prehranjevanja zaradi preobčutljivosti za gluten.


Nekateri ljudje morajo čez noč spremeniti način prehranjevanja zaradi preobčutljivosti za gluten. A to težavo lahko rešujemo pozitivno naravnani. Po sprva negativni izkušnji bo marsikdo ugotovil, da se je do sedaj dokaj enolično prehranjeval, marsikdo bo izgubil čezmerno telesno težo. Pri kupljenih izdelkih je potrebno posebno pozornost posvečati branju deklaracij na izdelkih, saj se gluten skriva marsikje!

Vsi, ki so preobčutljivi za gluten, smejo od žit uživati le koruzo, riž, pogojno oves, proso, od tako imenovanih psevdožit pa ajdo, amarant in kvinojo. Seveda to ne pomeni, da bodo lačni, a če so vajeni klasične kuhinje, je preskok velik. Res je, da na trgovskih policah najdemo tudi brezglutensko moko, a tokrat bomo ugotovili, kako lahko pripravimo kosilo brez nadomestkov, z uporabo drugih žit.

Zatakne se že pri juhi. Iz česa pripravimo zakuho? Lahko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh