Mozaik tedna: šipek, dežnikarice, hruške
Mozaik tedna: šipek, dežnikarice, hruške
Gobji prah iz dežnikaric
V teh dneh se marsikdo pohvali z bero gob. Košara dežnikaric se lahko z le malo dela čez noč spremeni v kozarček gobjega prahu za začinjanje. Dežnikarice imajo zelo nežen vonj, ki tudi med sušenjem ne sili v nosnice, kot se zgodi pri jurčkih. Gobe narežemo na rezine in posušimo. Tudi tiste, ki so bile napite z vodo zaradi deževja, so se lepo posušile. Suhe gobe so prhke in jih v možnarju ali sekljalniku zdrobimo v prah, ki ga uporabimo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi.
Primerjala sem sušenje v sušilniku in pečici. Tiste iz pečice so se posušile bolj temno, zato lahko rečemo, da sušenje v sušilniku da boljše rezultate. Če imate na voljo kamin, na katerem lahko sušite, ga izkoristite, saj ni boljšega od naravne toplote! Saj veste, lovimo sonce za hladne dni!
Hruškovo usnje
Če imate...