Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odpuščanje in ljubezen

Objava: 21. 01. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2017 / 12:06

Odpuščanje in ljubezen

Predsednik CCEE kardinal Bagnasco je dejal, da morajo Cerkve Evropi priklicati v spomin, da je Jezusova poslanica evangelij miru.

Predsednik Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) kardinal Angelo Bagnasco je ob koncu 5. evropskega katoliško-pravoslavnega foruma 12. januarja v Parizu dejal, da morajo Cerkve »utrujeni Evropi« priklicati v spomin, da je Jezusova poslanica evangelij miru – »Božja poslanica kliče k spravi, odpuščanju, bratski ljubezni«. Ta poslanica je tudi odgovor Cerkva na izziv fundamentalističnega terorizma.

Po kardinalovem mnenju se v Evropi povečuje verska razsežnost. »Ta razsežnost raste v srcih ljudi na različne načine, odvisno od stanja in vsebine, vendar politika ne sme tega razvoja potisniti na stran, na raven posameznih držav pa tudi Evropske zveze.« Za evropske narode je največji izziv terorizma »premagati strah«. Terorizem obstaja, obstaja pa tudi verska razsežnost, »zaupanje, notranja moč, upanje«. Ne le za to, da premagamo skušnjavo strahu, marveč tudi »težnjo posameznika, skupin in držav po odklopu ali umiku«. Ne smemo pozabiti, da ima krščanstvo dvojno usmeritev: je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh