Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prevelike bučke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 07. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2017 / 12:08
Prevelike bučke

Prevelike bučke

Po dobrem tednu dni se vrnem domov in se najprej zaženem na vrt.


Po dobrem tednu dni se vrnem domov in se najprej zaženem na vrt. Zajetno košaro, kaj košaro, jerbas zelenjave, naberem mimogrede! Paprika, stročji grah, kumare, prvi paradižnik in jajčevec. In nekaj velikih bučk. Tako se zgodi, če ne naročimo skrbnikom vrta, naj jih pobirajo. Če smo pred odhodom na dopust vse, tudi najmanjše bučke, pobrali, ne bo katastrofe. Če se bučka preveč zdebeli, pa rastlini očitno pobere toliko moči, da potrebuje precej več časa za nove cvetove.

Kaj storiti s prevelikimi bučkami, ko tako poudarjamo, da so le majhne hrustljave in čvrste? Velike bučke vsebujejo mnogo vode, kar lahko izkoristimo pri kuhanju juhe. Take bučke – velike in otrdele – je treba olupiti, sicer jih le razrežemo. Mlečna semena porabimo, sicer jih odstranimo.

Če se namenimo bučo narezati na koščke in speči s piščancem ali ribo v pečici, jo najprej osolimo in p...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh