Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Julijsko cvetje v kuhinji

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 07. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2017 / 06:36

Julijsko cvetje v kuhinji

Poleti je raznovrstnega cvetja v vrtu res v izobilju.


Poleti je raznovrstnega cvetja v vrtu res v izobilju. Veliko, majhno, dehteče, odprto le dopoldne, cvetoče le en dan, kaj vse nas obdaja. Nekateri cvetje radi prinesejo v hišo v obliki šopkov, drugi pravijo, da jih je škoda, ker hitro ovenijo. Vsak ima svoj prav, lahko pa se tu in tam poigramo ter cvetje uporabimo za dodatek hrani.

Dobro nam je znana uporaba bučnih cvetov, ki jih polnimo ali pomakamo v omletino testo. Cvetovi so sladkasti in rahlo dišijo po narcisah. Uporabimo le moške cvetove na dolgih pecljih. Nabiramo dopoldne, ko so odprti.

V tem času cvetijo maslenice, enodnevne lilije, katerih cvetovi so lepi in okusni, a ne smemo jih zamenjati s strupenimi lilijami. Užitni so vsi deli rastline. Cvetne popke opečemo in rahlo osolimo. S cvetovi osladimo jedi vseh vrst.

V modri in vijolični cveti boreč z okusom po kumaricah. Če ga enkrat posadite v vrt, ga imate dovolj za vedno.

Cvete...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh