Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zgostimo jedi

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 06. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.06.2017 / 11:49
Zgostimo jedi

Zgostimo jedi

Naš čas je že takšen, da nas vedno znova zasipajo s kopico do sedaj neznanih, domnevno koristnih živil.


Naš čas je že takšen, da nas vedno znova zasipajo s kopico do sedaj neznanih, domnevno koristnih živil. Ali nas to bega?

Semena čija so že dolgo med nami, luščine indijskega trpotca pa so bolj nove. K sreči je lan poznan že od nekdaj. O vseh smo v naši rubriki že pisali. Na spletnem portalu Družine lahko obnovite svoje védenje o teh živilih. Semena čija in lan vsebujejo koristne maščobe pa tudi vlaknine, indijski trpotec ali psilium pa so poosebljene vlaknine za čiščenje črevesja. Vsem je skupno, da seme v tekočini nabrekne in jo posledično zgosti. To pa nam v vsakdanji pripravi hrane lahko pride prav in je smiselno, da vsaj za pokušino posežemo po teh živilih. Sama navijam za lan, saj je edini v tej trojici lahko pridelan na domačem vrtu ali vsaj v naši domovini.

Pri lanu opozarjam, da ga moramo pred uporabo streti, zmleti, saj organizem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh