Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne juhe

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.03.2017 / 08:57
Postne juhe

Postne juhe

V tem času so juhe in enolončnice na jedilniku pogosteje kot sicer. In prav je tako.


V tem času so juhe in enolončnice na jedilniku pogosteje kot sicer. In prav je tako. Na splošno v dobi pomanjkanja časa za pripravo kosila juha skoraj ne pride na vrsto. A če smo dobro organizirani, se da pomagati. Kaj lahko skuhamo tudi dan prej, čeprav drži, da je najbolj koristno, če kuhamo sproti in mine čim manj časa od nabiranja, recimo zelenih delov rastlin, saj se vitamini in minerali s časom skladiščenja hitro izgubljajo.

V postnem času pospravimo tudi po predalih in zagotovo najdemo kak na pol porabljen zavitek ajdove kaše, morda smo kupili amarant, pa ga sploh ne uporabljamo. Ali pa smo bili poleti navdušeni nad sušenjem zelenjave in nam je obležala v shrambi. Fižola imamo še nekaj na zalogi, saj je do novega pridelka še dolgo! Morda pa zalog nimamo in se opiramo na novo rastje? Potem bomo uporabili hren, korenje iz vrta, regrat, navadno zvezdico. V v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh