Silvestrski bife
Silvestrski bife
Za najdaljšo noč v letu smo pripravili hladni bife.
Za najdaljšo noč v letu smo pripravili hladni bife. Govejo pečenko, ki jo več ur pečemo pri nizki temperaturi in jo zelo tanko narežemo. Poleg postrežemo nekaj zelenjavnega, pri tem ne sme manjkati brstični ohrovt. Kot zanimivost smo pripravili cvetačo romanesko v solati. Seveda ne smejo manjkati siri, olive, kisle kumarice, orehi ter suho in sveže sadje. Za konec smo pripravili še čokoladno torto, ki pa ni povsem običajna. Preplet praženih ovsenih kosmičev, bele, temne čokolade in skute ji daje svež in poln okus!
Hladna goveja pečenka
pol kg rostbifa ali več, po potrebi
Začimbna mešanica:
2 žlički zdrobljenih gorčičnih semen (ali 1 žlica gorčice)
pol žličke zdrobljene kumine
po 1/4 žličke zdrobljenega popra, koriandra, pimenta
1 žlička soli
3 žlice olja
Za postrežbo:
rukola, trdi s...