Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podarili knjige desetim ustanovam

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 20. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2016 / 12:21

Podarili knjige desetim ustanovam

Republika Avstrija in Mohorjeva družba Celovec sta v četrtek, 11. februarja, sklenila dobrodelno akcijo Podarjamo knjige.


Republika Avstrija – urad zveznega kanclerja in Mohorjeva družba Celovec sta v četrtek, 11. februarja, v Trubarjevi hiši literature sklenila dobrodelno akcijo Podarjamo knjige, ki so jo pripravili že petnajstič. Skupna vrednost podarjenih knjig je znašala 50.000 evrov. Zbrane sta nagovorila in podarjene knjige v obliki vrednostnega bona dobitnikom izročila veleposlanik Republike Avstrije v Republiki Sloveniji dr. Clemens Koja in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu dekan mag. Ivan Olip. Dogodka sta se udeležila tudi državni sekretar na Ministrstvu za kulturo RS Anton Peršak in predsednica parlamentarne skupine Slovensko-avstrijsko prijateljstvo Ljudmila Novak. Za glasbeno popestritev je poskrbela mlada violinistka Rebeka Kotar.

Knjige, več kot 2.200 izvodov različnih priznanih slovenskih in avstrijskih avtorjev, je prejelo deset organizacij: Center Korak, Slovenska karitas, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Socialna zbornica Slovenije – sekcija za varne hiše, mater...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh