Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadetek v polno

Objava: 06. 02. 2016 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.02.2016 / 10:56

Zadetek v polno

Pred nekaj tedni je na police nemških knjigarn prišel ponatis Hitlerjevega Mein Kampf (Moj boj). Bojazen, da bi knjiga negativno vplivala na politično stanje v nemški državi, je po mojem mnenju odveč.

Pred nekaj tedni je na police nemških knjigarn prišel ponatis Hitlerjevega Mein Kampf (Moj boj). Bojazen, da bi knjiga negativno vplivala na politično stanje v nemški državi, je po mojem mnenju odveč. Delo je namreč opremljeno s strokovnimi komentarji zgodovinarjev, ki dobro razkrivajo zločinsko ideologijo avtorja. Tudi na Slovenskem bi po mojem mnenju morali napisati natančne biografije komunističnih zločincev in objaviti vse ohranjene dokumente Udbe. Seveda ob strokovnih spremnih besedah nerežimskih zgodovinarjev. Gola objava seznamov Udbinih sodelavcev, za kakršno se je odločil publicist Roman Leljak, prinaša v naš prostor novo zmedo in diferenciacijo. Kot bi jo vnesla v Nemčijo neznanstveno podprta objava dela Mein Kampf.

Časnik.si
Zgodovinar in kolumnist mag. Jurij Pavel Emeršič
* * *
Pomislite, da bi sedaj postavili spomenike in obeležja povsod tam, kjer so komunisti uničevali knjige. Pred vsako (šolsko) knjižnico bi mora...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh