Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martinova raca

Objava: 12. 11. 2016 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.11.2016 / 14:20
Martinova raca

Martinova raca

Kako jo bomo pripravili letos? Za martinovo naj bi se sicer pekla gos, a do te bomo teže prišli.


Kako jo bomo pripravili letos? Za martinovo naj bi se sicer pekla gos, a do te bomo teže prišli. V običajnih trgovinah lahko kupimo le cele race, po večini zmrznjene.

Izbiramo lahko med različnimi načini peke. Med seboj se razlikujejo v višini temperature peke; nekateri pečejo na začetku pri 150 in končajo pri 185°C. Drugi pečejo pri 180 ali 190 °C. Nekateri raco pred peko opečejo na vročem olju, drugi jo polijejo z vročim oljem, tretji jo položijo naravnost v vročo pečico. Nekje sem zasledila, da raco najprej položijo v krop in v njem pustijo 5 minut, nato jo obesijo na prepišno mesto, kjer se suši nekaj ur. Šele nato jo začinijo in pečejo. Razlikuje se čas pečenja. Seveda je povezan s temperaturo pečenja, a na splošno kot pri vsej perutnini velja za vsak kilogram ura peke. Danes poznamo termometre, ki jih zabodemo v meso. Pri perutnini mora temperatura bedra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh