Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lešniki na 101 način

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 10. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2016 / 13:32
Lešniki na 101 način

Lešniki na 101 način

Letos orehov ni kaj prida, lešniki pa so obrodili. K današnjemu članku me je napeljala pošiljka domačih lešnikov.


Letos orehov ni kaj prida, lešniki pa so obrodili. K današnjemu članku me je napeljala pošiljka domačih lešnikov iz slovenskega nasada, ki so do mene prišli po znanki. Ne morem verjeti, kako polnega okusa so! Priporočam, da poiščete domače lešnike, ki jih odlikuje svežina in malo kilometrov. Saj vemo, kaj je pri lešnikih najboljše: da so sočni in niso žarki.

Lešnike navadno uporabljamo mlete pri peki peciv, piškotov, biskvitov, tort, nadevih potic. Pri potici nas morda moti, ker je nadev svetel, manj kontrasten. Obarvamo ga s suhimi hruškami ali datlji.

Lahko jih pražimo v pečici, da dobijo boljši okus, a s tem vplivamo na sestavo. Pražena oljna semena so teže prebavljiva. Pražimo jih toliko, da lupina poči in se delno odlušči. Temperatura pečice naj bo 180 °C, pražimo 10 do 15 minut. Vmes občasno pomešajmo. Zavijemo v prtič, podrgnemo ob pult in lešnik...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh