Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kutinove sladkarije

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 08. 10. 2016 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2016 / 11:43
Kutinove sladkarije

Kutinove sladkarije

Najbolj znani sorti kutine sta leskovaška z bolj okroglimi plodovi in vranska s plodovi hruškaste oblike.


Najbolj znani sorti kutine sta leskovaška z bolj okroglimi plodovi in vranska s plodovi hruškaste oblike.

Kutine za zdravje

Kutine vsebujejo veliko vitaminov, grenčičnih snovi, mineralov, sluzi sadnih kislin in taninov. Za poškodovano, tudi opečeno kožo in zdravljenje driske uporabljamo peške, ki vsebujejo sluz, tanine in tudi vitamin B 17. Eno žličko celih posušenih semen 6 ur namakamo v 1 dl hladne vode. Pred uporabo precedimo in pogrejemo ter večkrat dnevno užijemo po eno skodelico. Pri kožnih obolenjih pa nanašamo na kožo in počakamo, da se tekočina posuši. Celo listi so zaradi vsebnosti tanina uporabni v oljih za porjavitev kože. Kutinam na splošno pripisujejo veliko krepčilnih lastnosti za vse telo, posebej prebavila.

Kaj pa jedi iz kutin?

Kutin ne moremo uživati surovih. Kutine jemo tudi k mesu, posebej ve...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh