Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gobe

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 09. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2016 / 10:06
Gobe

Gobe

Za začimbo in aromo


Letos gob ni ravno obilo. No, za sproti se že najdejo. Morda imamo še kaj lanske zaloge, seveda ne iz zamrzovalnika, temveč posušenih. Gobe so odlična začimba in popestritev jedilnika.

Pogosto se zgodi, da gob ne porabimo isti dan, ko jih naberemo. Mehke gobe je treba porabiti takoj, čvrste pa v hladilniku lahko počakajo 2 do 3 dni, vendar ne smejo biti tesno zaprte. Goba mora dihati, sicer prične gniti. Če je črviva, bo med skladiščenjem črvivost napredovala. Morda je najbolje, če gobe, ki jih ne nameravamo pojesti sproti, razrežemo in zamrznemo. Uporabimo napol odtajane, klobuke dežnikaric pa pred zamrzovanjem paniramo in ocvremo še zamrznjene. Že večkrat smo poudarili, da je najboljši način shranjevanja gob sušenje. To storimo v sušilniku ali pečici, ki jo ogrejemo na 60 do 70° C. Sušimo toliko, da so popolnoma suhe in krhke. Suhe gobe z močnim sekljalnikom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh