Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čas za sladko koruzo

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 09. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2016 / 11:51
Čas za sladko koruzo

Čas za sladko koruzo

Preden zazvoni šolski zvonec, je uporabno zrela sladka koruza.


Preden zazvoni šolski zvonec, je uporabno zrela sladka koruza. Seveda so za sprotno zobanje uporabne vse vrste koruze, za pravo poslastico pa na vrt posadimo koruzo, ki je primerna le za svežo uporabo, ne pa za mletje v moko, saj se zrna ne napolnijo s škrobom, pač pa upadejo in čakajo, da jih spomladi spet posadimo. Lani sem v tujini kupila celo pisano sladko koruzo! Nisem še ugotovila, ali sem nad njo navdušena, saj smo tako zelo navdušeni nad storži sončno rumene barve. Če imam jaz pomisleke nad barvo koruze, pomislite, s kakšnimi občutki so ljudje v preteklosti sprejemali zelenjavne prišleke iz novega sveta!

Torej, sladka koruza ima kratko uporabno dobo. Morda dva tedna, potem je že pretrda. In v tem času jo moramo skuhati ali speči. Nekaj je pozobamo tudi surove, a tega se hitro naveličamo. Če jo želimo shraniti za kasneje, je najbolj preprosto, če jo zamrz...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh