Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zemljevid z duhovno ponudbo

Objava: 27. 08. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2016 / 12:39

Zemljevid z duhovno ponudbo

V škofiji Nardo-Gallipoli na italijanskem jugovzhodu so na t. i. »Holy Map« napisali urnik maš, krajevne praznike, možnosti za spoved.

Turistične agencije ponujajo obiskovalcem vse mogoče za sprostitev telesa, v apulijski škofiji Nardo-Gallipoli na italijanskem jugovzhodu pa so se spomnili tudi tega, kar potrebujejo za svojo dušo. Na t. i. »Holy Map« so napisali urnik maš, krajevne praznike, celo možnosti za spoved. Škof Fernando Filograna je za Radio Vatikan povedal: »Turistom nismo želeli dati le možnosti, da si spočijejo telo, marveč tudi duha.« Opozorili so jih tudi na Marijino romanje, ko obiskuje vernike in družine po župnijah, pa tudi na koncerte, molitve in srečanja prizadetih, na večerne priprave pod vodstvom duhovnika na sporočilo nedeljskega evangelija, pa tudi na možnosti nočnega češčenja Najsvetejšega na dveh krajih v škofiji.

Škof Filograna je še posebej vesel »vračanja k spovedi«, saj se želi ponekod spovedati toliko ljudi, da duhovniki spovedujejo tudi do polnoči. »To je tudi nas duhovnike zelo presenetilo,« ugotavlja pastoralno zelo prizadeven škof.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh