Aronija
Aronija
Aronija po krivem še vedno ni našla mesta v naših vrtovih in na krožnikih.
Aronija po krivem še vedno ni našla mesta v naših vrtovih in na krožnikih. S tokratnim pisanjem vam želimo dokazati, kako vsestransko uporabno je to jagodičje. Pred nekaj leti smo o aroniji že pisali in poudarili njene zdravilne lastnosti. Aronijo dodajamo pecivom, jo zamrznemo za kasnejšo uporabo ali tudi sušimo. Taka je sploh vsestransko uporabna. Iz aronije pripravljamo sirupe, sokove in marmelade in jo jemo tudi kar tako. Morda le z malo medu, jogurta ali skute. Edina »napaka« aronije je, da je malce trpka. Z malo spretnosti bomo tudi to rešili!
Aronijina polivka za solato
1 dl jagod aronije
1 dl vode
pol dl oljčnega olja
pol dl kisa
1 čebula (šalotka)
pol žličke medu
1/4 žličke sveže mletega popra ali čilija
1/4 žličke mletega koriandra
Jagode aronije operemo. Vse sestavine damo v sekljalnik in spremen...