KROMPIR – dobra izbira za vse
KROMPIR – dobra izbira za vse
Trudimo se, da jemo zdravo, a tu in tam želimo »komfortno hrano«. Kako se pri tem obnese krompir?
Leto smo začeli z zaobljubami te in one vrste. Če smo si naložili preveč, bomo hitro opešali. Trudimo se, da jemo zdravo, a tu in tam želimo »komfortno hrano«. Kako se pri tem obnese krompir? Dobro, če ga jemo brez dodatkov. Krompir, ki ga skuhamo celega (če se le da nad paro ali v malo vode), je nizkokalorično živilo. Vsak dan si lahko pripravimo solato, v tem času radič ali zelje, kjer je še topel kuhan krompir kot nalašč. Taka solata nas nasiti in ogreje. V zadnjem času razsajajo trebušne viroze in kuhan krompir, pretlačen z malo vode od kuhanja je lahko prava dietna hrana na tešče v teh dneh. Tudi če imamo razdražen želodec, nam bo to prijalo.
Ko govorimo o krompirju, težko zaobidemo ocvrt krompirček in krompirjev čips. Pa bi šlo bolj zdravo, z manj maščobe?
Morda si boste dovolili in za peko uporabili celo svinjsko mast? Saj so že babice vedele, da...