Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako rešiti bližnjevzhodno krizo?

Objava: 16. 01. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2016 / 13:20
Kako rešiti bližnjevzhodno krizo?

Kako rešiti bližnjevzhodno krizo?

Antiohijski maronitski patriarh Bechara Boutros Rai je izjavil, da gre pri napetostih med Iranom in Savdsko Arabijo za mednarodne interese.
Antiohijski maronitski patriarh Bechara Boutros Rai je v pogovoru za Radio Vatikan izjavil, da sedanje napetosti med Iranom in Savdsko Arabijo niso le verski spor med suniti in šiiti, marveč gre »za regionalne pa tudi mednarodne interese«. Regionalno skušata Savdska Arabija in Iran uveljaviti svoje politične in gospodarske interese. Kakor pri vojnah v Siriji, Iraku in Jemnu gre za gospodarske, politične in strateške cilje. Izvir vseh konfliktov je desetletja trajajoč spor med Izraelci in Palestinci. »Dokler mednarodna skupnost ne bo rešila tega spora, ne bo miru na Bližnjem vzhodu,« meni patriarh.
Za to dobrino je potrebno sožitje med muslimani in kristjani. Konflikti vodijo v »uničenje kulture, istovetnosti in ljudi«. Države podpirajo teroristične in fundamentalistične organizacije z denarjem in orožjem, da zagovarjajo njihove interese. »Vse to je nepotrebno, kajt...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh