Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sklep birmanskega obdobja

Objava: 16. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.07.2016 / 07:24

Sklep birmanskega obdobja

 Na prehodu iz osnovne v srednjo šolo oziroma ob odzvanjanju otroštva je Cerkev postavila zakrament svete birme, da bi mladostniki, okrepljeni.


Na prehodu iz osnovne v srednjo šolo oziroma ob odzvanjanju otroštva je Cerkev postavila zakrament svete birme, da bi mladostniki, okrepljeni z darovi Svetega Duha, trdneje stopili na pot dozorevanja.

Ob večletnem obiskovanju verouka in pripravah na prejem zakramenta pa se stkejo tudi vezi, ki pogosto ostanejo za vse življenje. Ne spoznajo pa se samo mladostniki, ampak pogosto tudi njihovi starši. Za prijeten sklep birmanskega obdobja so se birmanci, starši in župnik Stanko Štefanič odločili za skupni nedeljski izlet v svetovno znano Križno jamo, katere posebnost so podzemna jezera, poznana pa je tudi po najdiščih kosti jamskega medveda. Ogled je bil za vse prijetno doživetje, saj smo lahko občudovali mogočne dvorane, ki jih je izdolbla voda, ki priteče iz južnega roba Bloške planote in nadaljuje pot proti Cerkniški planoti, si osvetljevali pot pod nogami in zanimivosti z ročnimi svetilkami in se nato še zapeljali po enem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh