Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pestra prehrana in dovolj vode

Objava: 09. 07. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2016 / 13:29

Pestra prehrana in dovolj vode

Poletje je kot nalašč za počitnice, druženje, dobro počutje ... Pa tudi za to, da naredimo kaj dobrega za svoje zdravje.

Poletje je kot nalašč za počitnice, druženje, dobro počutje ... Pa tudi za to, da naredimo kaj dobrega za svoje zdravje. Izkoristimo vsako priložnost za gibanje in bivanje v naravi ter zdrav način prehrane.

Poskrbimo, da bomo imeli redne obroke, dan pa obvezno začeli z zajtrkom. Kadar koli je mogoče, imejmo skupne obroke. Zaužijmo jih v sproščenem vzdušju in na lepo pogrnjeni mizi. Prehrana naj bo pestra. Vsebuje naj veliko zelenjave in sadja vseh barv, polnovredna žita in žitne izdelke, manj mastno mleko in mlečne izdelke ter manj mastno meso in stročnice. Ne pozabimo na ribe. Izkoristimo ponudbo sezonskih lokalno pridelanih živil. Pripravljajmo enostavne jedi, prihranjeni čas pa porabimo za gibanje in sprostitev v naravi. Uživajmo v različnih sestavljenih solatah. Naj bodo čim bolj pisane, da bodo paša za oči ter polne poletnih okusov. Sestavljene solate, ki vsebujejo žita, žitne izdelke (pira, ješprenj, ajdova kaša, riž, koruza, testenine …) ali krompir, različno zelen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh