Dobrote brez moke in jajc
Dobrote brez moke in jajc
Kar nekaj ljudi ima alergijo ali celiakijo, vse več pa se jih odloči, da bodo za nekaj časa izločili ogljikove hidrate.
Kako to gre? Gre, če nam zmanjka jajc in je pri hiši kdo, ki ne uživa moke. Kar nekaj ljudi ima alergijo ali celiakijo, vse več pa se jih odloči, da bodo za nekaj časa izločili ogljikove hidrate. S čim bi torej nadomestili moko? Kruha ne bomo pekli, a za marsikatero pecivo je rešitev: namesto moke uporabimo oreščke: od orehov do sončničnih semen. Do najboljšega okusa bomo prišli z mešanjem le teh. Saj vemo, da lešniki, mandlji in orehi dajo žlahten okus.
Nekateri ne uživajo niti mleka. Ti posegajo po rastlinskem napitku, ki se ga je oprijelo ime npr. sojino, ovseno, riževo, mandljevo, lešnikovo, kamutovo mleko. Nabor teh napitkov je vsak dan večji. Najbolje je, da jih pripravljamo doma, saj smo le tako gotovi, kaj napitek vsebuje.
Pripraviti ga je preprosto. Sojinega mleka menda ne smemo piti preveč, mandljevo pa naj bi bilo po sestavi najbolj podobno...