Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ljudska kuhinja: »Ko ješ, sta sita dva«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 14. 05. 2016 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2016 / 11:19
Ljudska kuhinja: »Ko ješ, sta sita dva«

Ljudska kuhinja: »Ko ješ, sta sita dva«

Socialni in karitativni projekt z ekološko noto

Gostilna Pod strehco z zdravo in okusno hrano preskrbuje tiste, ki si toplega obroka ne morejo privoščiti; prednost imajo upokojenci in socialno ogrožene družine.
Foto: Ksenja Hočevar

Gostilna Pod strehco z zdravo in okusno hrano preskrbuje tiste, ki si toplega obroka ne morejo privoščiti; prednost imajo starejši in socialno ogrožene mlade družine z otroki. Le nekaj sto metrov iz središča prestolnice, v neposredni bližini Kliničnega centra, se izvaja zanimiv socialno-gostinski projekt: ljudska kuhinja gostilna Pod strehco, ki deluje v okviru Zavoda Pod strehco. V prijetnem prostoru okrog dvajset prostovoljcev vsak delovnik skuha in razdeli čez dvesto toplih obrokov: približno tretjino obrokov prodajo »tržnim gostom«, ki za kosilo – to obsega glavno jed, solato, sladico in sok – plačajo tri evre, dve tretjini pa socialno ogroženim Ljubljanča...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh