Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Piknik

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 30. 04. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.04.2016 / 11:13
Piknik

Piknik

Prvi maj je pred vrati in morda boste pripravili piknik sami ali pa boste nanj povabljeni.


Prvi maj je pred vrati in morda boste pripravili piknik sami ali pa boste nanj povabljeni. Radi bi kaj prinesli s seboj. Prva jed, ki jo danes ponujamo, je fižolov namaz. Lahko bi rekli, da je to neke vrste prebranec, ljubljenec piknikov. Pri fižolovem namazu je pomembno, da ni pust, zato ne skoparimo s kakovostnim oljčnim oljem in začimbami. K fižolu se zelo poda čili, saj na neki način osveži in zaokroži okus namaza. V tem času lahko namazu dodamo čemaž, drobnjak in mlade poganjke kopra (če so že vzklili).

Namaz kliče po kruhu, vse več ljudi pa se mu izogiba. Nadomestek kruha lahko pripravimo iz orešč-kov, zelenjave in zelišč. Mleto maso posušimo v slane piškote, ploščice, krekerje. Mi smo jih kar razlomili, lahko pa jih narežemo v želene oblike. Uporabili smo lešnike, ki so precej sladki, za bolj nevtralen okus bi uporabili več bučnih semen, namesto lešnikov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh