Kako porabiti velikonočne jedi
![Kako porabiti velikonočne jedi](/storage/app/media/Weekly/65/14/01345D8D3D235BA2C1257F870045E025.jpg)
Kako porabiti velikonočne jedi
Redko oziroma nikoli se ne zgodi, da bi vse velikonočne jedi pojedli že med prazniki.
![](/storage/app/media/Weekly/65/14/01345D8D3D235BA2C1257F870045E025-1.jpg)
Redko oziroma nikoli se ne zgodi, da bi vse velikonočne jedi pojedli že med prazniki. Zato vsako leto skušamo namigniti, kako bi porabili vse dobrote. Pri nas doma se zberemo k velikonočnemu zajtrku v velikem številu in letos smo imeli na izbiro 6 potic, 3 vrste hrena, veliko mesnin in ogromno pirhov. Seveda smo jih tudi izmenjali in zdaj imamo vsi vse, pa še prijetne misli za povrh!
Pirhe seveda do porabe shranimo v hladilniku, kar ni ravno praktično, saj so tam nekako pozabljeni, sredi mize pa so nam na očeh. Če smo barvali sveža jajca, se pirhi težko lupijo. Pomagajmo si z žlico, ki jo potisnemo med lupino in beljak. Jajce v roki zavrtimo in delo je opravljeno. Pomaga tudi, da jajce skuhamo v slani vodi. Večino pirhov bomo pojedli v solati ali na kruhu, lahko pa jih posujemo po rižoti, kremnih juhah ali kuhani zelenjavi.
Že smo pri hrenu. Izkopali a...