Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Kubi bodo po 50 letih začeli zidati prvo novo cerkev

Objava: 28. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2015 / 12:44

Na Kubi bodo po 50 letih začeli zidati prvo novo cerkev

Kubanski škof Jorge Enrique Serpa Perez je napovedal, da bodo še letos začeli v mestu Sandino na jugozahodu Kube zidati novo cerkev.

Kubanski škof Jorge Enrique Serpa Perez je napovedal, da bodo še letos začeli v mestu Sandino na jugozahodu Kube zidati novo cerkev. To bo prva nova bogoslužna stavba na »sladkornem otoku« po več kot 50 letih, v njej pa bo prostor za 250 vernikov. Stroške zidave v višini 50.000 ameriških dolarjev bo v glavnem plačala španska župnija sv. Lovrenca v Tampi na Floridi.

Dovoljenje oblasti za zidavo cerkve je nadaljnje potrdilo, da so se začeli izboljševati odnosi med kubansko komunistično vlado in katoliško Cerkvijo. Temeljni kamen za novo svetišče je ob svojem obisku na Kubi leta 2012 položil papež Benedikt XVI.

Kot je znano, na Kubi po pogovorih z revolucionarnim voditeljem Fidelom Castrom in državnim predsednikom Raulom Castrom praznujejo veliki petek tudi kot dela prost dan. Kubanska vlada naj bi katoliški Cerkvi vrnila okrog 20 cerkva, ki so si jih oblasti prisvojile po revoluciji.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh