Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo govoril v ameriškem kongresu

Objava: 14. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.02.2015 / 10:39

Papež bo govoril v ameriškem kongresu

Tiskovni predstavnik spodnjega doma ameriškega kongresa John Boehner je potrdil, da bo papež Frančišek govoril pred obema domovoma ameriškega kongresa.

Tiskovni predstavnik spodnjega doma ameriškega kongresa John Boehner je 5. februarja potrdil napoved Svetega sedeža, da bo papež Frančišek 24. septembra govoril pred obema domovoma ameriškega kongresa v Washingtonu. To bo naredil kot prvi voditelj katoliške Cerkve.

Poleg tega bo govoril na sedežu Združenih narodov v New Yorku, kjer se bo 22. septembra začela jubilejna 70. generalna skupščina, na katero bodo prišli predsedniki držav in vlad z vsega sveta.

O čem bo govoril in se pogovarjal ob obisku v ZDA, še ni znano. Možne teme so: podnebne spremembe, preseljevanje, nova kubanska politika, pereča družbena vprašanja. Podrobnosti o papeževem obisku bodo znane spomladi, najkasneje zgodaj poleti. Znano pa je že, kar je časnikarjem nedavno razkril papež sam: da bi rad v Washingtonu razglasil za svetnika španskega redovnika in misijonarja Junipera Serro (1713–1784). Rad bi tudi obiskal Kalifornijo, kjer je ta misijonar deloval, vendar za to ne bo časa. Udeležil se bo tud...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh