Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo lahko predlaga člane ŽPS in koga lahko predlagamo?

Objava: 14. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2015 / 14:07

Kdo lahko predlaga člane ŽPS in koga lahko predlagamo?

Dnevi hitro bežijo in dan, ko bomo po vseh slovenskih župnijah izbirali člane in članice novih župnijskih pastoralnih svetov, bo pred nami, kot bi pihnil.

Dnevi hitro bežijo in dan, ko bomo po vseh slovenskih župnijah izbirali člane in članice novih župnijskih pastoralnih svetov, to je na 2. postno nedeljo, 1. marca 2015, bo pred nami, kot bi pihnil. V večini župnij so že zavihali rokave in se resno začeli pripravljati na ta dan. Oblikovali so komisije, ki bodo pripravile vse potrebno, da bomo mogli nemoteno izbrati tiste med nami, za katere menimo, da bodo modro, odgovorno in z ljubeznijo gradili živo občestvo Cerkve. Člani komisij bodo tudi prešteli naše predloge in poskrbeli za soglasje tistih, ki bodo izbrani.

Ne samo komisija, tudi mi smo povabljeni k zavzeti in odgovorni pripravi na ta dan. Ko govorimo o odgovorni pripravi, si moremo pomagati z zgledi prve Cerkve, pa naj bo to primer, ko so izbirali tistega, ki bo nadomestil Juda (prim. Apd 1,21–26), ali pa izbira prvih sedmih diakonov (prim. Apd 6,1–6). V obeh primerih se je skupnost pred odločitvijo oziroma izbiro najprej posvetila molitvi in prošnji, naj jim Gospod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh