Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Palije bodo nadevali nunciji

Objava: 07. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2015 / 10:45

Palije bodo nadevali nunciji

Papeški ceremonier Guido Marini je 29. januarja v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil, da palijev odslej novim metropolitom ne bo več nadeval papež.

Papeški ceremonier Guido Marini je 29. januarja v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil, da palijev (znamenja posebne zvestobe in povezanosti metropolitov z rimskim škofom) odslej novim metropolitom ne bo več nadeval papež osebno na praznik apostolov Petra in Pavla, marveč bo to pri posebni slovesnosti v nadškofiji naredil apostolski nuncij. To velja tudi za novega ljubljanskega nadškofa metropolita mons. Stanislava Zoreta.

Marini je že v pismu z dne 12. januarja, v katerem je apostolske nuncije obvestil o spremembi, obrazložil, da želi papež s to spremembo predvsem poudariti povezanost metropolita s krajevno Cerkvijo. Tako bodo imeli tudi verniki priložnost, da se bodo lahko udeležili tega pomembnega obreda.

Novi nadškofi metropoliti bodo tudi v prihodnje na god sv. Petra in Pavla 29. junija somaševali s papežem in se udeležili obreda blagoslovitve palijev. Nato bodo dobili od papeža zanje določene palije. Dosedanji obred bo tako obdržal »svojo celovitost in globi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh