Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božična kuhinja z »Varčno kuharico«

Objava: 19. 12. 2015 / 23:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 16.12.2015 / 13:03
Božična kuhinja z »Varčno kuharico«

Božična kuhinja z »Varčno kuharico«

Sto let je preteklo od izida Varčne kuharice Marije Remec.


Sto let je preteklo od izida Varčne kuharice Marije Remec. Težko rečemo, kakšni časi so to bili. Ko sem preletela knjigo, sem bila presenečena, da so tako izbrano jedli. Verjetno je bilo tako v mestih, ali pa tudi ne. Očitno se recepture do danes niso spremenile, le obogatili smo jih z raznimi smetanami, siri, začimbami, maščobo pa nadomestili z oljčnim oljem.

Lahko trdimo, da recepti držijo še dandanašnji. Zanimivo je tudi, da skoraj niso uporabili tehtnice, moko so merili na litre, kar je zelo uporabno tudi danes. Ta način merjenja so v ameriški kuhinji ohranili, na stari celini pa smo prešli na tehtanje v gramih.

Jasno je tudi, da so včasih uporabljali različne dele mesa in da so večino hrane kuhali, ne pekli. Morda je malce teže v današnjem času dobiti droži, zato smo za kruh in potico uporabili kvas. Zanimivo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh