Adventna peka
Adventna peka
Vsak advent pečemo s suhim sadjem. No, če v to družbo štejemo tudi kandirane limone in pomaranče.
Vsak advent pečemo s suhim sadjem. No, če v to družbo štejemo tudi kandirane limone in pomaranče. Kako ne, tako pecivo se obdrži dolgo in prav to je pomembno, ko želimo kaj pripraviti vnaprej. Dobro je tudi to, da lahko malce posušeno pecivo pomakamo v belo kavo ali mleko. Tokrat vam ponujamo preprosto klasično sladko pecivo s suhim sadjem in marcipanom. Slednjega ne ljubijo vsi, a tudi temu se da pomagati, če testu dodamo sesekljane pražene lešnike, neslane pistacije ali pa prav nič. Namesto štruce testo lahko sklenemo v venec ali pa oblikujemo z marcipanom nadevane krogle in jih polagamo na pekač v poljubni obliki.
Naše drugo pecivo je francoska božična slaščica. Neverjetno preprosta in bogatega okusa je. Če imate radi mehke nürnberške medenjake, jih zdaj lahko pripravljate doma. Mi smo pecivo spekli v tradicionalni obliki, vi pa lahko testo na pladenj polagat...