Prazniki – bogati z okusi in skromni v količinah
Prazniki – bogati z okusi in skromni v količinah
Prihajajoči prazniki prinašajo veliko veselja in sreče. Delimo jih z družino, sorodniki, prijatelji, sosedi, znanci pa tudi z neznanci. Naše mize naj bodo praznične, a vseeno skromne po količini jedi. Praznične jedi ovijmo v nepozabne dišave in okuse. Naj bodo tudi paša za oči. V teh dneh ne pozabimo na darila. Zakaj jih ne bi naredili sami? Ali še bolje: skupaj z otroki ali vnuki. Dobra izbira so praznične marmelade in omake v majhnih kozarcih. Opremimo jih z napisi in okraski. Naj jih po možnosti naredijo najmlajši. Na napisu obvezno napišimo, da je izdelek potrebo hraniti v hladilniku in ga porabiti v enem mesecu.
Prim. mag. BRANISLAVA BELOVIĆ
Božična marmelada
˝ kg olupljenih pomaranč ali mandarin
pol kg olupljenih jabolk
1 bio limona (naribana lupina)
50 dag želirnega sladkorja
Priprava: Mandarine in jabolka narežemo na kocke. Damo v primerno posodo, dodamo nekaj žlic vode in naribano limonino lupino ter ku...