V advent z zdravim sladkanjem
V advent z zdravim sladkanjem
Pripravljamo adventni venček, skrbimo za vsakdanje opravke. Zdaj naj še spečemo kako sladkarijo?
Pripravljamo adventni venček, skrbimo za vsakdanje opravke. Zdaj naj še spečemo kako sladkarijo? Morda pa je tokrat ne spečemo, ampak preoblikujemo in uporabimo čokolado. To je tudi edina sestavina današnjih dobrot, ki niso iz naših krajev. Če smo bili dejavni, smo nasušili suhega sadja, morda tudi kak feferon, in zdaj nam bo vse prišlo prav. Ne le kot priboljšek kar tako, pač pa bomo sadje vpletali v adventne sadne kruhe, ki jih je treba speči veliko prej, da se zmehčajo.
Danes bomo pripravili nekaj uporabnega in domislenega. V lepi darilni embalaži bo to domač poklon, kot se šika. In z veliko dobrih misli in narejeno z ljubeznijo ter hvaležnostjo do stvarstva.
Tokrat bomo uporabili sušeno kaljeno ajdovo kašo. Lahko jo celo kupimo ali jo nakalimo in posušimo sami. Potrebujemo zelenkasto ajdovo kašo, ne rdečkaste, saj slednja ne kali. Kašo v vodi namoči...