Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

#molimo za Pariz?

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 21. 11. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2015 / 14:10

#molimo za Pariz?

Ko nekdo umre, marsikdo pozabi, da ne verjame v življenje po smrti in na svoj profil na facebooku napiše: »Počivaj v miru«.

    Ko nekdo umre, marsikdo hitro pozabi, da ne verjame v življenje po smrti in na svoj profil na facebooku napiše: »Počivaj v miru« (ali vsaj »R. I. P.«). Je takšna želja smiselna za nekoga, ki trdi, da po smrti ni ničesar? Če nekdo ne obstaja več, zakaj in predvsem kako naj bi počival v miru? No, očitno je smrt tista točka, ki še tako vnetim ateistom prižge kanček dvoma v njihovo prepričanje. Ali pa je »Počivaj v miru« zanje le vljudnostna fraza brez pomena?

    Podobno se te dni sprašujem, ko na facebooku mnogi neverujoči prijatelji všečkajo ali celo sami napišejo status #PrayForParis. Zanimivo bi bilo vedeti, koliko od njih je res v svoji večerni (ali kateri drugi) molitvi Boga prosilo za umrle. Upam, da jih je čim več šlo še korak dlje: da so prosili tudi za njihove svojce, prijatelje … In konec koncev tudi za teroriste, ki so napade načrtovali in izvedli. Mislim, da so oni še najbolj potrebni naše molitve.

    No, nekateri ateisti pa tudi v teh dneh...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh