Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slutnja – božji dotik

Objava: 14. 11. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2015 / 13:33

Slutnja – božji dotik

»Mnogi izmed teh, ki spijo v prahu zemlje, se bodo prebudili; nekateri za večno življenje, drugi pa za sramoto in večno gnusobo« (Dan 12,2).

Prerok Danijel je še pred Kristusom napovedal apokaliptične čase. Njegovo videnje Jezus kasneje potrdi in dopolni, ko učence posvari in pokaže na videnje Danijela – gnusoba opustošenja na svetem kraju (Mt, 24,15). Opozori jih, da je gnusoba opustošenja na svetem kraju znamenje velike stiske. Apokaliptična videnja se nadaljujejo še kasneje pri Janezu, ki jih je zapisal v knjigi Razodetja.

Če za božjo besedo sicer velja, da jo dojame, kdor se pusti podučiti Svetemu Duhu, to toliko bolj velja za tovrstna svetopisemska videnja. Zato ne preseneča, da je Cerkev previdna pri tovrstnih razlagah. Po drugi strani pa je Jezus učencem o poslednjih časih odkrito govoril in jih posvaril.

Malo pred velikim tednom oz. zaroto nad njim jim je dal različne napotke, predvsem pa, naj bodo budni, da jih sovražnik ne najde spečih. Verjetno marsikdo to videnje in svarila drugače dojema. Pa vendar se mi zdi, da nam spodnji zapis o dojemanju slutnje približa Jezusovo svarilo: »Slutnj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh