Kostanjevo kosilo
Kostanjevo kosilo
Sezona kostanja je v polnem razmahu. Letošnja letina je obilna, žal pa kostanj v skladišču hitro propada.
Sezona kostanja je v polnem razmahu. Letošnja letina je obilna, žal pa kostanj v skladišču hitro propada, veliko je črnega in črvivega. Shraniti ga je skoraj nemogoče. Sezono bomo podaljšali s tem, da ga shranimo v preluknjano vrečko na temperaturi blizu 0 °C. Če se radi potrudimo in kostanj lupimo, ga lahko uporabimo tudi v jedeh, ne le uživamo v pečenem in kuhanem sladkem plodu.
V hladnejših dneh se bo prilegla tudi kostanjeva potička. To pripravimo kar z olupljenim surovim in zmletim kostanjem. Kako se lotiti lupljenja? Če imate mikrovalovno pečico, kostanj prerežite na pol tako, da se ga drži le še spodnja lupina, položimo na krožnik, pokrijemo s skledo in pri polni moči pečemo 45 sekund. Kostanj se sam izloči iz lupine. Nato ga uporabimo, kot želimo.
Za tokratna recepta ne boste potrebovali prav veliko kostanja. Le več ga imejte na zalogi, za vsak...