Sladka peciva z bučnim pirejem
Sladka peciva z bučnim pirejem
Čim bolj se vreme ohlaja, tem bolj nam prijajo »ogrevalni« kolači z maslom, jajci, oreščki in smetano.
Čim bolj se vreme ohlaja, tem bolj nam prijajo »ogrevalni« kolači z maslom, jajci, oreščki in smetano. Prav buče se v taki kombinaciji dobro izkažejo in morda nam uspe k pokušini pritegniti tudi kakega »bučnega nejedca«. Buče v sladicah delno nadomestijo maščobo ter sladkor, res pa je v receptu z bučnim pirejem težko pravilno navesti, koliko ga potrebujemo. Če bomo uporabili buče sorte Hokaido, Delica, Sweet mama, ki imajo zelo škrobnato meso in gost pire, ne bo težav. Vsekakor je nujno, da vso vodo od kuhanja odlijemo in šele nato pretlačimo. Še gostejši in slajši pire dobimo, če buče narežemo na večje kose, položimo na namaščen pekač, pokrijemo s folijo ali pokrovom pekača in pečemo pri 200 °C toliko časa, da zlahka predremo skozi meso, to je približno pol ure. Tako pečene buče pretlačimo.
Kot smo že večkrat zapisali, je najbolje, če se tega dela lotimo na vel...