Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sladki feferoni

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 09. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2015 / 09:52
Sladki feferoni

Sladki feferoni

V pozno poletnem času večino feferonov pojemo iz rok v usta.


V pozno poletnem času večino feferonov pojemo iz rok v usta. Če lahko izbiramo, poiščimo rdeče ali vsaj rdečkaste feferone, saj so ti zreli in le tu čutimo njihovo sladkost s pridihom kislosti. Pri feferonih je najbolje to, da jih jemo cele, tudi s semeni. Ta pa tudi pri sladkih sortah feferonov včasih pokažejo nekaj ostrine.

Sladki feferoni vsebujejo najmanj snovi kapsaicin, ki daje pekočim feferonom ogenj. Največ te snovi, ki je po kemijski sestavi podobna vanilji, je v semenih. Moč feferonov sicer merijo s Scovillovo lestvico. Gospod Wilbur Scoville je metal feferone v sladkano vodo in okušal, kolikokrat mora razredčiti vodo, da ta nima pekočega okusa. Pri sladkih feferonih je to od 0 do 100 Scovillov. Najbolj pekoči feferoni Red Savina Habanero pa dosegajo 577.000 Scovillov.

Najpogosteje se gospodinje lotite vlaganja v kis.

FEFERONI V KI...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh