Vkuhavanje paradižnikov
Vkuhavanje paradižnikov
Sezona vkuhavanja paradižnikov se je začela. Smiselno je, da predelamo toliko paradižnika, kot je le mogoče, čim večjega pojemo.
Sezona vkuhavanja paradižnikov se je začela. Smiselno je, da predelamo toliko paradižnika, kot je le mogoče, čim večjega pojemo.
Sušenje paradižnika
Odličen in najmanj delovno intenziven način shranjevanja je sušenje. Ne bom trdila, da se posuši enako dobro v vsakem sušilniku, a že v pečici ga bomo posušili na rešetki. Temperatura sušenja za zelenjavo je 52 °C. Suši se presenetljivo hitro, že čez noč. Sušimo lahko majhne češnjeve paradižnike, prerezane čez pol, sočne pelate, razrezane na širše trakove, ali navadne okrogle paradižnike, narezane na pol centimetra debele rezine. Če so pretanki, se zalepijo na podlago in jih težko odstranimo. Suhe shranimo v kozarce. Če niso usnjato suhi, je najbolje, da jih prelijemo z oljčnim oljem.
Splošno pravilo pri vlaganju paradižnika
V paradižniku je manj kisline, ki bi preprečevala k...