Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vkuhavanje paradižnikov

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2015 / 09:04
Vkuhavanje paradižnikov

Vkuhavanje paradižnikov

Sezona vkuhavanja paradižnikov se je začela. Smiselno je, da predelamo toliko paradižnika, kot je le mogoče, čim večjega pojemo.


Sezona vkuhavanja paradižnikov se je začela. Smiselno je, da predelamo toliko paradižnika, kot je le mogoče, čim večjega pojemo.

Sušenje paradižnika

Odličen in najmanj delovno intenziven način shranjevanja je sušenje. Ne bom trdila, da se posuši enako dobro v vsakem sušilniku, a že v pečici ga bomo posušili na rešetki. Temperatura sušenja za zelenjavo je 52 °C. Suši se presenetljivo hitro, že čez noč. Sušimo lahko majhne češnjeve paradižnike, prerezane čez pol, sočne pelate, razrezane na širše trakove, ali navadne okrogle paradižnike, narezane na pol centimetra debele rezine. Če so pretanki, se zalepijo na podlago in jih težko odstranimo. Suhe shranimo v kozarce. Če niso usnjato suhi, je najbolje, da jih prelijemo z oljčnim oljem.

Splošno pravilo pri vlaganju paradižnika

V paradižniku je manj kisline, ki bi preprečevala k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh