Za Marijin praznik
Za Marijin praznik
Lepota, sladkost, nežen okus. Vse to in še več so breskve.
Lepota, sladkost, nežen okus. Vse to in še več so breskve. Nekateri jih ne jedo zaradi dlačic, a če jih dobro umijemo, je veliko bolje. Morda v teh dneh kuhate breskovo marmelado ali kašasti sok iz breskev in jabolk, ki jih pobirate po tleh. Breskve pa velja tudi zamrzniti kar cele in jih uporabiti v sladoledih ali kako drugače. Poskusite. Res je, da v zamrzovalniku vzamejo več prostora, a s tem prihranimo čas, ker so uporabne takoj, saj režemo lahko še dokaj zmrznjene.
Tokrat pripravljamo tri recepte, ki vas bodo s svojo preprosto pripravo in okusom jedi navdušili. Poskusite. Če vas bo pri sladoledu zmotila uporaba surovih jajc, jih z malo mleka in sladkorjem nad soparo mešajte toliko, da se zgostijo. Ali je to potrebno, presodite sami. Prijeten, sladek praznik vam želim!
OSVEŽILNA BRESKOVA PIJAČA
4 velike, olupljene na koščke razreza...