Za Marijin praznik
![Za Marijin praznik](/storage/app/media/Weekly/64/33/BF45B6074AF1E7C8C1257EA000432E3F.jpg)
Za Marijin praznik
Lepota, sladkost, nežen okus. Vse to in še več so breskve.
![](/storage/app/media/Weekly/64/33/BF45B6074AF1E7C8C1257EA000432E3F-1.jpg)
Lepota, sladkost, nežen okus. Vse to in še več so breskve. Nekateri jih ne jedo zaradi dlačic, a če jih dobro umijemo, je veliko bolje. Morda v teh dneh kuhate breskovo marmelado ali kašasti sok iz breskev in jabolk, ki jih pobirate po tleh. Breskve pa velja tudi zamrzniti kar cele in jih uporabiti v sladoledih ali kako drugače. Poskusite. Res je, da v zamrzovalniku vzamejo več prostora, a s tem prihranimo čas, ker so uporabne takoj, saj režemo lahko še dokaj zmrznjene.
Tokrat pripravljamo tri recepte, ki vas bodo s svojo preprosto pripravo in okusom jedi navdušili. Poskusite. Če vas bo pri sladoledu zmotila uporaba surovih jajc, jih z malo mleka in sladkorjem nad soparo mešajte toliko, da se zgostijo. Ali je to potrebno, presodite sami. Prijeten, sladek praznik vam želim!
OSVEŽILNA BRESKOVA PIJAČA
4 velike, olupljene na koščke razreza...