Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za pogledom petih starejših žensk

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 17. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2016 / 13:02

Za pogledom petih starejših žensk

Dokumentarni film Za pogledom je nastal pod taktirko scenaristk Jette Ostan Vejrup in Alme Lapajne v sodelovanju z RTV Slovenija.

Za pogledom petih žensk, ki živijo v domu za starejše občane v Šiški, smo spoznali njihove življenjske zgodbe. Dokumentarni film Za pogledom je nastal pod taktirko scenaristk Jette Ostan Vejrup in Alme Lapajne v sodelovanju z RTV Slovenija. V Kinodvoru smo si ga ogledali predpremierno, uradna premiera pa bo 20. januarja 2015 ob 21. uri na 1. programu TV Slovenija.

Verjetno skoraj vsak pozna nekoga, ki svojo jesen življenja preživlja v domu za starejše. Vsakič, ko obiščemo sorodnika ali prijatelja v domu, se pred nami razprostre veliko zgodb. Starejši spregovorijo o svojem življenju brez zadržkov in nam podarjajo delček sebe in morda tudi kakšno modrost. Film Za pogledom razkriva prav takšen svet: svet miru, spominov in pripovedovanja. Režiserka Alma Lapajne je poslušala življenjske izkušnje petih žensk, ki so se srečale v domu za starejše in postale prijateljice. Vsaka je pripovedovala o tistem, kar se ji je najbolj vtisnilo v spomin: obelodanile so predvsem svojo mladost. Vs...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh