Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Božični koncert

Objava: 17. 01. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2015 / 13:06
Božični koncert

Božični koncert

 Mlajši mešani pevski zbor iz župnije Semič že nekaj let zapored na štefanovo, 26. decembra, v domači župnijski cerkvi pripravi božični koncert.


Mlajši mešani pevski zbor iz župnije Semič že nekaj let zapored na štefanovo, 26. decembra, v domači župnijski cerkvi pripravi božični koncert. Tokrat je bilo še posebej slovesno, saj je zbor praznoval 10 let delovanja. V goste so povabili tudi znanega baritonista Matjaža Robavsa, ki je s petjem in besedo obogatil srca poslušalcev.

Začetki zbora segajo v leto 2004, ko je dal takratni župnik Janez Šket pobudo za ustanovitev vokalne skupine, ki bi pela pri bogoslužju. Od takrat zbor redno poje pri nedeljskih mašah. Poleg večinoma sakralnih pesmi od renesanse naprej obsega njihov repertoar domoljubne pesmi in priredbe slovenskih ljudskih pesmi, od tujih pa radi sežejo po pesmih ruske vzhodne liturgije. Pevci se redno pevsko in glasbeno izobražujejo, zato zbor pridobiva kakovost, hkrati pa skrbi za pritok novih pevcev. Zbor že od vsega začetka vodi Gašper Ba...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh