Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zoper izkoriščanje otrok za delo

Objava: 20. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.06.2015 / 08:43

Zoper izkoriščanje otrok za delo

Papež Frančišek je v nagovoru pri nedeljski opoldanski molitvi z verniki na Trgu sv. Petra pozval k »boju zoper lakoto in delo otrok«.

Papež Frančišek je v nagovoru pri nedeljski opoldanski molitvi z verniki na Trgu sv. Petra pozval k »boju zoper lakoto in delo otrok«. »Kdor se hrani s Kristusovim kruhom, ne more ostati ravnodušen do tistih, ki jim primanjkuje vsakdanjega kruha,« je opozoril. Kljub zavzemanju mednarodne skupnosti in številnih organizacij postaja vprašanje lakote po svetu vse bolj obremenjujoče. Potrebni so »predlogi in konkretni projekti, da bodo odstranili strukturne vzroke«.

Po podatkih FAO je po vsem svetu lačnih 795 milijonov ljudi.

Po podatkih Unicefa pa mora delati 190 milijonov otrok, starih med petim in 14 letom; večinoma na polju. Glavni vzrok za to je siromaštvo staršev. Da to ni prav, je 12. junija opozoril svetovni dan boja zoper delo otrok. Praznujemo ga od leta 2002, pobudnica zanj pa je bila Mednarodna organizacija za delo (ILO). Papež Frančišek je 7. junija opozoril, da se »številni otroci po svetu ne morejo svobodno igrati, hoditi v šolo, ker jih izkoriščajo za d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh