Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznik pri Slovencih v Parizu

Objava: 20. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2015 / 12:41
Praznik pri Slovencih v Parizu

Praznik pri Slovencih v Parizu

V soboto, 6. junija, je Društvo Slovencev v Parizu organiziralo deveti shod pariških Slovencev; proslavilo dan državnosti in 55-letnico delovanja.


V soboto, 6. junija, je Društvo Slovencev v Parizu organiziralo deveti shod pariških Slovencev; proslavilo dan državnosti, 25. junij, in 55-letnico delovanja društva. Društvo je prejelo od veleposlanice Veronike Stabej priznanje in zahvalo za 55 let združevanja slovenskih rojakov v francoski prestolnici in požrtvovalno skrb za ohranjanje slovenske kulturne dediščine.

Shod se je začel z mašo v kapeli slovenskega doma, s katero smo obhajali tudi telovo, ki se v Franciji praznuje na nedeljo. Nato je v dvorani po slovenski himni, ki so jo gostje zapeli z vsemi odborniki ob spremljavi harmonikarja Marjana Slaviča, sledilo branje Prešernove Zdravljice v izvedbi Mateje Bizjak Petit in Nataše Vičič.

Po nagovoru predsednice Društva Slovencev v Parizu Ane Vičič je zbrane nagovoril slavnostni govornik p. Edvard Kovač, teolog in filozof. Kovač je vzpostavitev last...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh