Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

NOVOMAŠNIKI V ŠTEVILKAH

Za vas piše:
K. S.
Objava: 20. 06. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.06.2015 / 10:49

NOVOMAŠNIKI V ŠTEVILKAH

Letos se bomo v Cerkvi na Slovenskem veselili dvanajstih novomašnikov. Apostolsko število je večje od števila novomašnikov iz prejšnjih let.

Letos se bomo v Cerkvi na Slovenskem veselili dvanajstih novomašnikov. Apostolsko število je večje od števila novomašnikov iz prejšnjih let. Leta 2011 smo jih imeli devet, leta 2012 sedem, leta 2013 enajst, lani (2014) pa sedem.
Povprečna starost novomašnikov je nekaj več kot 31 let. Najstarejši novomašnik je Boris Rozman iz župnije Sora, ki ga je Gospod poklical potem, ko je že več let delal kot prodajalec na različnih področjih, kar nekaj pa je novomašnikov, ki štejejo 25 let. Med novomašniki so štirje iz redovnih skupnosti, jezuitski novomašnik pa biva in deluje v Rimu (v Centru Aletti). Ljubljanska nadškofija ima letos največ novomašnikov (pet), po enega pa imajo koprska, mariborska in murskosoboška škofija (če redovnih ne prištevamo). Novomašnik Mamić prihaja iz Splita in je imel novo mašo v kartuziji Pleterje.

Velika večina novomašnikov prihaja iz delavskih ali delavsko-kmečkih družin. Le trije prihajajo iz mestnih župnij, vsi drugi pa so klic v duhovništvo utrje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh