Sadno usnje iz jagod in češenj
Sadno usnje iz jagod in češenj
Nabrali smo jagode, kaj pa zdaj? Ura je pozna, utrujeni smo že in čaka nas še kuhanje marmelade. Kaj pa, če bi jagode posušili?
Nabrali smo jagode, kaj pa zdaj? Ura je pozna, utrujeni smo že in čaka nas še kuhanje marmelade. Kaj pa, če bi jagode posušili? Sušimo lahko razrezane jagode ali pa pripravimo usnje. Enako lahko storimo s skoraj vsem sadjem ali pripravimo sadne mešanice. Dobili bomo prave pravcate bonbončke. Če si ne predstavljate, o čem govorim, se spomnite na marmelado, ki kapne na delovno površino, ko jo polnimo v kozarčke. Tista strjena kapljica je popolnoma enakega okusa kot jagodno usnje. No, rekli bi mu lahko tudi jagodni list …
Jagode lahko zmešamo tudi z rabarbaro – surovo, olupljeno, narezano na koščke in zmleto skupaj z jagodami. Če imamo pri roki kako jabolko ali banano, ju lahko dodamo. Banana bo poskrbela za naravno sladkost. Če imamo stevijo ali lipijo (azteško sladilo), jo lahko uporabimo, če ne, je enako dober med. Uporabimo takega z manj izrazitim okusom: akaci...